Koop de Dip In Bitcoin: is het de beste handelsstrategie voor stierenrennen?

Koop de Dip In Bitcoin: is het de beste handelsstrategie voor stierenrennen?

Buy the dip‘ is een populaire strategie onder handelaren en investeerders en vooral binnen het cryptocurrencyveld, vooral voor de Bitcoin-handel.

Nu Bitcoin in de buurt komt van wat een bedelarij van een andere bull-run lijkt, en gebaseerd op het verleden van de echte bull-run van 2017, zou het kopen van dips een zeer verstandige en winstgevende strategie kunnen zijn voor het handelen in de huidige marktomstandigheden.

Wat is Buy The Dip In Bitcoin?

De financiële markten, vooral de cryptocurrency markten, hebben de neiging om te fluctueren in prijsacties. Zelfs als er een duidelijke trend is, of die nu bullish of bearish is, gaan de koersen niet gewoon recht in die richting. In plaats daarvan brengen ze correcties in kaart, wat een potentieel gunstige instapmogelijkheid voor traders zou kunnen zijn.

Dit is waar de populaire „buy the dip“ strategie in het spel komt: In theorie betekent het dat traders een positie zouden moeten innemen wanneer de koers duikt, als ze geloven dat de huidige trend zal standhouden.

Het klinkt logisch en eenvoudig, maar in de praktijk is het niet zo eenvoudig toe te passen wanneer dat actief naar het zuiden gaat, en de handelaar zijn positie in het rood ziet, of indien niet in een positie, kan hij gemakkelijk denken dat de prijs nog lager zal gaan.

Terwijl de mogelijkheid om de dip te kopen zich inderdaad aandient, is dit het lastige deel van het overwinnen van de menselijke basisemotie en van het doorgaan ermee, ongeacht de op dit moment negatieve handelspositie.

De Bitcoin Dip kopen In 2020

Na de meest recente Bitcoin-prijsontwikkelingen, na de dip van $9.000 tot bijna $12.000 in minder dan een maand, is de gemeenschap van mening dat er inderdaad sprake is van een doorlopende stierenmarkt, wat de strategie bijzonder efficiënt maakt.

Zelfs vanuit de relatief korte periode van een paar weken en de schijnbare bullish trend, heeft BTC een aantal keren kort gedoken voordat het hogerop ging.

Van de kleinere duiken (hierboven aangegeven in het geel) tot enkele vrij steile duiken (in het rood) waarbij het actief tot 15% van zijn waarde verloor in een kwestie van uren, en soms minuten, boden deze gebeurtenissen mogelijkheden om meer te accumuleren tegen een lagere prijs.

Natuurlijk, als je ziet dat Bitcoin Era van meer dan $12.000 naar minder dan $10.500 gaat in een kwestie van minuten, is het niet zo eenvoudig om die inherente angst te overwinnen en gewoon op de ‚koop‘-knop te drukken. Toch is dit wat de succesvolle handelaren zou kunnen onderscheiden van de minder welvarende, zoals de bekende analist Chris Dunn onlangs beweerde.

In een perfect scenario waarin men de markt kon timen en de dip kocht op $10.500, zou hij op het moment van dit schrijven op een sappige 11% winnende positie zitten met Bitcoin’s koershandel op $11.700. Zonder te vermelden dat minuten na de dip tot $10.500, de prijs zich herstelde tot $11.200.

Koop de Dip tijdens de Bitcoin Bull Run van 2017

De meest indrukwekkende stierenloop in de geschiedenis van Bitcoin is waarschijnlijk in 2017 gerealiseerd. De primaire cryptocurrency begon destijds zijn beslissende stijging van onder de $4.000 in de zomer en bereikte bijna $20.000 in december, terwijl de laatste etappe – van $6K naar $20K – slechts drie weken duurde.

De weg was echter niet zonder hobbels, wat de buy the dip strategie nog eens benadrukt, en creëerde grote kansen voor traders om op de rijdende trein te bochelen.

Zoals geïllustreerd op de daggrafiek hierboven, ging de asset door een enorme turbulentie. Half november ging het van 8.000 dollar naar minder dan 6.000 dollar. Dat bleek een vrij duidelijke dip te zijn, want de prijs steeg kort daarna voor de volgende substantiële duik begin december van meer dan $16.000 naar $13.000. Deze dips bereikten zelfs 30% van de waarde van Bitcoin.

Het is echter de moeite waard om op te merken dat het kopen van de dip voor de handel werkt zolang de algemene trend bullish is. Na de top van $20.000 betrad Bitcoin een berenmarkt, die aan het eind van 2018 zijn prijs zag dalen tot $4.000, waarbij de laagste prijs van $3120 in het midden van december 2018 werd geregistreerd.

De weg naar beneden werd gevolgd door dips, net als de weg naar boven. Die dips veranderden echter niet in hogere pieken. Ze veranderden in feite in lagere lows – wat een enorme ramp kan zijn voor handelaren die de dips onderweg kochten.